Saftig harisikaka med mannagryn

Harrissakaka är en orientalisk mannagrynskaka och delikatess i Mellanöstern. Den saftiga kakan är enkel att göra och blir ett härligt tillskott på fikabordet eller som efterrätt tillsammans med färska bär och en klick tjock yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett14 g
Salt0.41 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g
Kommentarer
4 stSka det vara sötad kondenserad mjölk eller osötad?
Marjaana
Smakar inte så mycket, är ganska torr också. Lite menlös. Kommer inte göra om den.
Jennifer
Använder man kondenserad eller karamelliserad mjölk? Jag använde kondenserad mjölk som det stod i receptet och kakan blev totalt färglös. Ska den inte in i ugnen efter att man hällt på mjölken?
Ingrid
Hej Ingrid! Stämmer att det är kondenserad mjölk. Kakan ska bara gräddas innan den toppas med kondenserad mjölk, inte efteråt. Den fårfärg vid första gräddningen (200 grader i 30 min), annars kanske den kan gräddas något längre tills den får färg. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Harisikakan påminner om dajmtårta. Mycket god.
Mari-louis