Kanelparfait med lingonkolasås
Luxuös och otroligt smaskig dessert som imponerar på nyårsfesten! Kombinationen av kola och lingon överraskar och kompletterar den krämiga kanelparfaiten fantastiskt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
4/5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
2 dl vispgrädde
Kolasås
1/2 dl strösocker
1/2 dl brun farin
2 dl vispgrädde
3 dl lingon eller rårörda lingon (3 dl lingon motsvarar 1 1/2 dl rårörda)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta recept har legat långt bak i medvetandet som en liten pärla. Vi gjorde den till trettio pers nyår 2000. Nu letade jag fram det igen för att bjuda på det imorgon. Jag gillar kanel som krydda men nån gång kanske jag provar med kardsemumma.
Cajsa
2007-09-07Ja, med kardemumma blev det klart godare tycker jag. Men det skall vara 1 msk sådan så det blir lite stuns. Till detta är det helt rätt med lingon för att få den lite kärva sötman - och framförallt utseendet. Det finns alltid användning för osockrade, frysta, råa lingon till diverse maträtter. Setta var en mycket god desert som man kan ha på lut utan att springa benen av sig. Rekommenderas varmt!!!
Gunilla
2006-04-21Gör detta med kardemumma istället...och gör riktig smörkolasås...jag har blivit nedringd efter att ha serverat detta på en nyårsfest. Istället för lingon har jag använt frusna hallon eller physalis. Jag hade en panel som teståt, och alla var överens om att kardemumma var strået vassare än kanel.
Elise
2004-06-16