Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelparfait med lingonkolasås

Luxuös och otroligt smaskig dessert som imponerar på nyårsfesten! Kombinationen av kola och lingon överraskar och kompletterar den krämiga kanelparfaiten fantastiskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggen, florsockret, vaniljsockret och kanelen pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll upp parfaiten i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar.
  2. Smält strösockret och farinet till kolasåsen i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills sockret och farinet har löst sig. Häll i lingonen och rör runt så att det blandas.
  3. Servera parfaiten med såsen ringlad runt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 0,8 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl vispgrädde
Kolasås
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl lingon eller rårörda lingon (3 dl lingon motsvarar 1 1/2 dl rårörda)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?