Kanelparfait med lingonkolasås

12
4
Kanelparfait med lingonkolasås

Luxuös och otroligt smaskig dessert som imponerar på nyårsfesten! Kombinationen av kola och lingon överraskar och kompletterar den krämiga kanelparfaiten fantastiskt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Kanelparfait med lingonkolasås

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
4/5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
2 dl vispgrädde

Kolasås

1/2 dl strösocker
1/2 dl brun farin
2 dl vispgrädde
3 dl lingon eller rårörda lingon (3 dl lingon motsvarar 1 1/2 dl rårörda)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Cajsa

2007-09-07

Detta recept har legat långt bak i medvetandet som en liten pärla. Vi gjorde den till trettio pers nyår 2000. Nu letade jag fram det igen för att bjuda på det imorgon. Jag gillar kanel som krydda men nån gång kanske jag provar med kardsemumma.

Gunilla

2006-04-21

Ja, med kardemumma blev det klart godare tycker jag. Men det skall vara 1 msk sådan så det blir lite stuns. Till detta är det helt rätt med lingon för att få den lite kärva sötman - och framförallt utseendet. Det finns alltid användning för osockrade, frysta, råa lingon till diverse maträtter. Setta var en mycket god desert som man kan ha på lut utan att springa benen av sig. Rekommenderas varmt!!!

Elise

2004-06-16

Gör detta med kardemumma istället...och gör riktig smörkolasås...jag har blivit nedringd efter att ha serverat detta på en nyårsfest. Istället för lingon har jag använt frusna hallon eller physalis. Jag hade en panel som teståt, och alla var överens om att kardemumma var strået vassare än kanel.