Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ostigt chokladbräck

Överraska med ett annorlunda chokladbräck. Det kanske är svårt att tro, men ost och choklad tillsammans med crunchiga sötmandlar och syrliga bär blir en garanterad hit.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sprid ut riven prästost på en bakpappersklädd plåt. Gratinera 5-10 minuter, till fin färg. Låt svalna. Bryt i mindre bitar.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad. Grovhacka sötmandeln. 
  4. Häll ut chokladen på bakpappersklädd plåt och toppa med mandlar, tranbär, gojibär och ostkrisp. Avsluta med flingsalt.
  5. Låt stelna och bryt sedan i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ. Använd mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 50 g riven prästost
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g sötmandel
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1/2 dl gojibär
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 232 kJ / 55 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept