Vaniljskorpor med tranbär och choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljskorpor med tranbär och choklad

De här ljuvligt goda knapriga vaniljskorporna är som gjorda för att njuta vid alla möjliga tillfällen. Det går lika bra och bli oemotståndligt gott oavsett om man bakar skorporna på vit eller mörk choklad. Och tranbären kan bytas ut mot annan torkad frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för ca 25 stycken.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka chokladen. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Blanda tranbär, sprit eller apelsinjuice och vaniljfrön i en bunke.
  4. Skär smöret i tärningar.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare med kniv.
  6. Tillsätt smöret och mixa till en smulig massa. Tillsätt äggen och mixa till en deg.
  7. Ta upp degen på mjölat underlag. Knåda in tranbärsblandningen och chokladen.
  8. Dela och rulla degen till två längder, ca 23 cm långa och ca 5 cm breda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna ca 10 minuter. Höj ugnsvärmen till 200°C.
  10. Skär längderna i ca 1 1/2 cm breda bitar. Lägg dem med snittytan upp på plåten och låt torka 10–15 minuter i ugnen. Vänd andra sidan upp efter halva tiden.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vit eller mörk choklad
  • 100 g torkade tranbär
  • 1 msk vodka eller whisky (alt färskpressad apelsinjuice)
  • 75 g kallt smör
  • 5 1/2 dl vetemjöl special + till utbakning
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
Lägg till i inköpslistan