Vaniljskorpor med tranbär och choklad
De här ljuvligt goda knapriga vaniljskorporna är som gjorda för att njuta vid alla möjliga tillfällen. Det går lika bra och bli oemotståndligt gott oavsett om man bakar skorporna på vit eller mörk choklad. Och tranbären kan bytas ut mot annan torkad frukt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
25 st
1 vaniljstång
100 g vit eller mörk choklad
100 g torkade tranbär
1 msk vodka eller whisky (alt färskpressad apelsinjuice)
75 g kallt smör
5 1/2 dl vetemjöl special + till utbakning
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för ca 25 stycken.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har bakat med 2 ägg det tycker jag blir bra.
Britt
2023-12-11Följde receptet men degen blev endå väldigt kladdig, gick knappt att få ur det ur bunken. Ne, det här kommer jag inte göra igen.
Linnéa
2021-01-06