Saffranssill

Betyg 3.7 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Saffranssill

Den lyxiga kryddan saffran är lyckad till det mesta. Extra utsökt passar den i marinad till inlagd sill. Enkelt och snabbt att förbereda, och när sillen får suga åt sig alla smaker blir den fenomenal.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Saffranssill

Ingredienser

8 portioner
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag från sillen
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket saffran (à 0,5 g)
ev 1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Den var en av de bästa på julbordet hemma hos oss, men jag har en undran hur länge den håller med tanke på att det är gräddfil och majonnäs i den ?

    Christina

  • Hel familjens favorit! Men det blir väldigt mycket sås. Så vi brukar halvera all vätska (gräddfil, majonnäs, lag) - då blir sillen perfekt!

    Angelica

  • Underbar julsill!

    Robert

Testa liknande recept

  • Sillröra i glas
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlökssill
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karins sherrysill
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramslökssill
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och ingefärssill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Den godaste julsillen
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad