Saffransplättar med björnbärskompott | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffransplättar med björnbärskompott

Ett utsökt recept på tjusiga saffransplättar med björnbärskompott som passar bra att servera till efterrätt. Du gör plättarna av bland annat mjölk, saffran, grädde, ägg, björnbär och citron. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Saffransplättar: Värm mjölken med saffran. Kyl och häll i grädden.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vätskan och blanda till en slät smet. Rör ner äggen. Låt gärna smeten stå ett par timmar före stekning.
  3. Stek i plättjärn i smör.
  4. Björnbärskompott: Koka upp de frysta björnbären med sockret. Tillsätt cintronjuicen och koka i några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red ev med potatismjöl eller maizena.

Ingredienser

Portioner: 10
Saffransplättar
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • smör till stekning
Björnbärskompott
  • 250 g frysta björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ev lite potatismjöl eller maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan