Parfait med hallon

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Parfait med hallon

Parfait med hallon är en underbar dessert av frysta eller färska hallon, äggvita, vispgrädde och florsocker. Servera denna utsökta hallonparfait med färska hallon och mynta till garneringen. C'est parfait!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Parfait med hallon

Ingredienser

6 portioner
200 g upptinade frysta hallon eller färska
1 äggvita
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde

Till servering

färska hallon
lite mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Vet inte om jag gjorde något fel, men upplevde att det på vissa ställen i parfaiten var isflagor. Skulle jag haft i sjudande vatten längre? Är det möjligt att byta ut grädden mot mellangrädde eller dylikt?

Elin

2003-12-30

Testa liknande recept

Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransparfait med hallonsås
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsparfait med sommarbär och havreflarn
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga