Parfait med hallon
Parfait med hallon är en underbar dessert av frysta eller färska hallon, äggvita, vispgrädde och florsocker. Servera denna utsökta hallonparfait med färska hallon och mynta till garneringen. C'est parfait!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001
Ingredienser
6 portioner
200 g upptinade frysta hallon eller färska
1 äggvita
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Till servering
färska hallon
lite mynta
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vet inte om jag gjorde något fel, men upplevde att det på vissa ställen i parfaiten var isflagor. Skulle jag haft i sjudande vatten längre? Är det möjligt att byta ut grädden mot mellangrädde eller dylikt?
Elin
2003-12-30