Saffranspannkaka med kokos och apelsin
Sno ihop en saffranspannkaka med kokosmjölk och apelsin. Grymt gott att servera med lättvispad grädde, en näve hallon samt rostad kokos eller hackad mandel. Orkar du inte vänta på att saffranspannkakan ska gräddas klart kan du stanna vid gröten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
6 portioner
3 dl grötris
1 l vatten
1 1/2 tsk salt
3 msk rörsocker
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 g saffran
1 msk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
4 uppvispade ägg
1 dl finhackad skalad sötmandel
Till servering
bär
vispad grädde
Topping
rostade kokoschips
hackad mandel
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt för grädde.
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 683 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein13 g
Kommentarer
Supergott!
Thomas
2022-12-03Inte jättegott! Med rätt tillbehör blev det dock helt ok, varm hjortronsylt lyfte rätten. Lille Oskar åt inte ens upp halva portionen och att en så matfrisk pojke nobbar en efterrätt gör att betyget går från en 3:a till en 2:a. Råkade också göra alldeles för mycket missade att det stod 14st i röd text utan gick bara efter att det stod 6 portioner på ett annat ställe.
Jens
2020-11-24