Saffranspannkaka med kokos och apelsin

10
1
Saffranspannkaka med kokos och apelsin

Sno ihop en saffranspannkaka med kokosmjölk och apelsin. Grymt gott att servera med lättvispad grädde, en näve hallon samt rostad kokos eller hackad mandel. Orkar du inte vänta på att saffranspannkakan ska gräddas klart kan du stanna vid gröten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Saffranspannkaka med kokos och apelsin

Ingredienser

6 portioner
3 dl
grötris
1 l
vatten
1 1/2 tsk
salt
3 msk
rörsocker
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 g
saffran
1 msk
finrivet apelsinskal
1 1/2 dl
färskpressad apelsinjuice
4
uppvispade ägg
1 dl
finhackad skalad sötmandel

Till servering

bär
vispad grädde

Topping

rostade kokoschips
hackad mandel

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt för grädde.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Jens

2020-11-24

Inte jättegott! Med rätt tillbehör blev det dock helt ok, varm hjortronsylt lyfte rätten. Lille Oskar åt inte ens upp halva portionen och att en så matfrisk pojke nobbar en efterrätt gör att betyget går från en 3:a till en 2:a. Råkade också göra alldeles för mycket missade att det stod 14st i röd text utan gick bara efter att det stod 6 portioner på ett annat ställe.

Näringsvärde per portion

Energi 2855 KJ / 683 kCal
Fett 45 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept