Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffranspannkaka

Läcker, fluffig och mumsig saffranspannkaka som innehåller bland annat krämig grädde, knaprig hackad mandel och risgrynsgröt. Efter att smakerna förstärks i ugnen serverar du sylt, nyplockade jordgubbar och grädde till och pannkakan blir en höjdare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en form ca 26 cm i diameter (för 6 port).
  3. Rör ner ett ägg i taget i den avsvalnande eller kalla gröten. Rör därefter ner stött saffran, socker, mandel och grädde.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Till servering: Servera saffranspannkakan ljummen med sylt, jordgubbar eller halllon och vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 port kokt risgrynsgröt (4 port motsvarar ca 8 dl)
  • 4 ägg
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk socker
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 1/2 dl grädde
Till servering
  • sylt
  • jordgubbar eller hallon
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer