Saffranspannkaka
God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 dl sötmandel
2 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 l risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)
Till servering
vispad grädde
sylt
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Koka gröt på laktosfri mjölk. Välj laktosfritt matfett och vispgrädde/glass.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Koka gröt på laktosfri mjölk. Välj laktosfritt matfett och vispgrädde/glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett44 g
Salt1.3 g
Kolhydrater56 g
Protein18 g
Kommentarer
Smakade delikat, en klar favorit som jag kommer att laga fler ggr.
Janet
2024-04-16Supergott. Uppskattat även av mina vänner.
Madeleine
2024-04-01Mycket god! Bra recept. Den hackade mandeln byter jag till mandelspån (färdiga i påse).
Ingrid
2023-12-13