Saras och Margaretas citronfyllda chokladformar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saras och Margaretas citronfyllda chokladformar

Saras och Margaretas citronfyllda chokladformar är obeskrivligt goda. Krispiga chokladformar som fylls med mjuk mandelmassa och toppas med syrlig citronmarmelad. Söta och underbara!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, kakao och matfett , gärna i matberedare. Tillsätt äggulan. Tryck ut degen i 10 små engångsformar av aluminium (för 10 st).
  2. Blanda mandelmassa och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt ägg, äggvita, citronskal- och -saft. Rör i mjöl och bakpulver. Fyll smeten i formarna. Ställ formarna på en plåt och grädda i 200°C, ca 12 min.
  3. Låt formarna kallna. Bred på marmeladen och servera.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 msk kakao
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 äggula
Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • rivet skal och saft från 1/2 citron
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
Garnering
  • 1 dl citronmarmelad (eller apelsinmarmelad)
Lägg till i inköpslistan