Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransmuffins med aprikoser

De här saffransmuffinsen med smak av aprikoser är riktigt smarriga och lätta att baka. Vill du ha lite extra sötma på dina muffins så glasera dem med en glasyr av florsocker och strössel.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner hälften av mjölkblandningen.
  4. Hacka aprikoserna och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och till sist resten av mjölkblandningen.
  5. Ställ pappersformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna.
  6. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt dem kallna.
  7. Rör ut florsockret i vattnet. Bre glasyren över muffinsen. Strö över strössel.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 muffins
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 10 torkade aprikoser
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Glasyr
  • 2 1/3 dl florsocker
  • ca 1 1/2 msk vatten
  • 0,8 dl strössel
Lägg till i inköpslistan