Saffranskaka i fin form

Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Saffranskaka i fin form

Denna saftiga saffranskaka i form är lätt att baka och ett fint alternativ till lussebullar. Grädda kakan i ugn i cirka 45 minuter, låt svalna och lägg upp saffranskakan på ett fint fat. Sikta florsocker över till serveringen. Fint!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Saffranskaka i fin form

Ingredienser

10 bitar
200 g smör eller margarin
1 pkt saffran (à 0,5 g)
ev 1 sockerbit
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker att sikta över

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Så god tillsammans med vispad grädde m rårörda lingon i.

    Marie-louise

  • Jättegod kaka som blev så saftig i god! Alla från 5åringar till 11åringar och vuxna älskade den. Fick ge bort receptet till flera på vårt glöggingel, då den serverades.

    Ashif

  • en super go kaka.. ja blandade ner lite russin och de blev toppen gott..

    Annsofi

  • Helt underbar god. Alla vill ha receptet.

    Eva-lena

  • Denna är otroligt god och alltid lika uppskattad. Här följer mina förändringar som gör den*ännu* bättre. *Alltid smör, inte margarin *Palmsocker istället för vanligt socker (finns i asiatisk livs, sorry Ica) *Smält vit choklad istället för florsocker *Låt det stötta saffranet dra i en skätt icke smaksatt sprit (Vodka etc) i 15-20 minuter, smaken blir intensivare och färgen gulare. *Om ni följer dessa ändringar öka bakpulvret med 1/2 tsk.

    Per-erik

  • Det går även bra att baka den på GLUTENFRITT mjöl, men då får man öka mängden mjöl något. På GLUTENFRITT mjöl räcker smeten till 2 st avlånga kakformar, jag har t o m fördelat smeten i 3 st sådana formar och det har gått bra. Med GLUTENFRITT mjöl har jag ökat mängden till drygt 5 dl, annars blir smeten för lös eftersom just gluten saknas.

    Birgitta

  • Jättegod kaka. Jag använde mjölkfritt margarin och bytte ut mjölken mot solhavre. Jag tog dessutom 2 pkt saffran. Det blev en succe!

    Annika

  • Man kan även smaksätta med rivet skal och saft från en apelsin. Jättegott!

    Marie

  • Jättegott. Jag och min sexåring bakade den i långpanna och tog sedan ut figurer med pepparkaksmått. Figurerna garnerade vi med kristyr. "Spillet" kan man rosta i ugnen och stöta det till ströbröd att bröa formen till nästa saffranskaka!

    Hanna

  • Jättegod med lättsockrad körsbärssylt och lättvispad grädde.

    Eva

Testa liknande recept

  • Cecilias saffranskaka
    Betyg 3.1 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranskaka med apelsin
    Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri saffranspannkaka
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vegansk saffranskaka
    Betyg 4.3 av 5.66 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad