Saffranskaka i fin form

Denna saftiga saffranskaka i form är lätt att baka och ett fint alternativ till lussebullar. Grädda kakan i ugn i cirka 45 minuter, låt svalna och lägg upp saffranskakan på ett fint fat. Sikta florsocker över till serveringen. Fint!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stSå god tillsammans med vispad grädde m rårörda lingon i.
Marie-louise
Jättegod kaka som blev så saftig i god! Alla från 5åringar till 11åringar och vuxna älskade den. Fick ge bort receptet till flera på vårt glöggingel, då den serverades.
Ashif
en super go kaka.. ja blandade ner lite russin och de blev toppen gott..
Annsofi
Helt underbar god. Alla vill ha receptet.
Eva-lena
Denna är otroligt god och alltid lika uppskattad. Här följer mina förändringar som gör den*ännu* bättre. *Alltid smör, inte margarin *Palmsocker istället för vanligt socker (finns i asiatisk livs, sorry Ica) *Smält vit choklad istället för florsocker *Låt det stötta saffranet dra i en skätt icke smaksatt sprit (Vodka etc) i 15-20 minuter, smaken blir intensivare och färgen gulare. *Om ni följer dessa ändringar öka bakpulvret med 1/2 tsk.
Per-erik
Det går även bra att baka den på GLUTENFRITT mjöl, men då får man öka mängden mjöl något. På GLUTENFRITT mjöl räcker smeten till 2 st avlånga kakformar, jag har t o m fördelat smeten i 3 st sådana formar och det har gått bra. Med GLUTENFRITT mjöl har jag ökat mängden till drygt 5 dl, annars blir smeten för lös eftersom just gluten saknas.
Birgitta
Jättegod kaka. Jag använde mjölkfritt margarin och bytte ut mjölken mot solhavre. Jag tog dessutom 2 pkt saffran. Det blev en succe!
Annika
Man kan även smaksätta med rivet skal och saft från en apelsin. Jättegott!
Marie
Jättegott. Jag och min sexåring bakade den i långpanna och tog sedan ut figurer med pepparkaksmått. Figurerna garnerade vi med kristyr. "Spillet" kan man rosta i ugnen och stöta det till ströbröd att bröa formen till nästa saffranskaka!
Hanna
Jättegod med lättsockrad körsbärssylt och lättvispad grädde.
Eva