Saffransgryta med räkor och dill

Betyg 3.5 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Saffransgryta med räkor och dill

En härlig saffransgryta med underbara smaker från havet då räkor är en av ingredienserna. Purjolök och vitlök steks i olivolja i en panna där också saffrans adderas och en ljuvlig doft sprider sig och krämigheten kommer från grädden. Räkorna rörs ned precis innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015

Saffransgryta med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
2 förp räkor i lake (à 360 g)
2 msk olivolja
1/2 g saffran
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl lag (från räkor)
1 msk majsstärkelse
250 g frysta sojabönor
1 ask dill (à 20 g)
3 tomater
salt
peppar

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Toppen

    Olof

  • Detta var gott men jag skulle ha i fisk så det blir mer mat av det hela. La även i en fiskbuljontärning för mer smak.

    Rosita

Näringsvärde per portion

Energi2910 KJ / 697 kCal
Fett37 g
Salt2.69 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Räkpasta med saffran
    Betyg 4.2 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranstorsk med krämiga bönor
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkpasta med körvel
    Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasallad med räkor
    Betyg 3.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad