Saffransgryta med filé
Mustig och uppskattad fläskfilégryta med juliga smaker. Saffran och syltlök ger grytan trivsamma smaker. Servera din saffransfläskfilé med ris och en blandad sallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 squash
1 msk olja
1 pkt saffran (à 1/2 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl köttbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 dl grädde
1 msk maizenaredning (för ljusa såser)
8 inlagda soltorkade tomater
1/2 dl syltlök
4 port ris (eller pasta)
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gör bilden rätten rättvisa? 🤪
Oskar
2024-12-12Jättegott tyckte mina matgäster. Jag hade i lite paprikor i olika färger också samt oliver som Tina Niklasson tipsade om.
Birgitta
2006-04-21Supergod gryta. Jag hade även i svarta oliver. Det var väldigt uppskattat och gick ganska snabbt göra!!
Tina
2005-12-07