Saffransgryta med filé
![Saffransgryta med filé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Mustig och uppskattad fläskfilégryta med juliga smaker. Saffran och syltlök ger grytan trivsamma smaker. Servera din saffransfläskfilé med ris och en blandad sallad.
![Saffransgryta med filé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 squash
1 msk olja
1 pkt saffran (à 1/2 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl köttbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 dl grädde
1 msk maizenaredning (för ljusa såser)
8 inlagda soltorkade tomater
1/2 dl syltlök
4 port ris (eller pasta)
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott tyckte mina matgäster. Jag hade i lite paprikor i olika färger också samt oliver som Tina Niklasson tipsade om.
Birgitta
2006-04-21Supergod gryta. Jag hade även i svarta oliver. Det var väldigt uppskattat och gick ganska snabbt göra!!
Tina
2005-12-07