Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransgryta med filé

Mustig och uppskattad fläskfilégryta med juliga smaker. Saffran och syltlök ger grytan trivsamma smaker. Servera din saffransfläskfilé med ris och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Skölj och strimla squashen. Bryn fläskfilén i olja i en gryta.
  2. Tillsätt squashen. Krydda med saffran, salt och peppar. Häll över köttbuljong och grädde. Låt puttra ca 5 min.
  3. Strö över maizenaredning för ljusa såser och låt koka 1 min.
  4. Strimla inlagda soltorkade tomater och rör i grytan tillsammans med syltlök. Servera adventsgrytan med ris eller pasta och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl köttbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk maizenaredning (för ljusa såser)
  • 8 inlagda soltorkade tomater
  • 1/2 dl syltlök
  • 4 port ris (eller pasta)
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan