Saffransgös

Betyg 2.3 av 5.
15 personer har röstat
2
Saffransgös

I det här ljuvliga receptet har ströbrödet smaksatts med saffran innan panering av gösfiléerna. Till den smörstekta saffransgösen passar en sval sås med skalade räkor, crème fraiche, saffran, dill och kajennpeppar.

Saffransgös

Ingredienser

4 portioner
500 g gösfilé
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin

Sås

100 g skalade räkor (djupfrysta eller färska)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
3 msk hackad dill
2 krm salt
1/2 krm kajennpeppar

Till servering

kokt potatis
frästa grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

En mycket lättlagad rätt, jättegott.

Helena

2005-05-08

En mycket lättlagad rätt, som dessutom tillagas fort. Resultatet blev över min förväntan. Ett tips är att värma såsen lite innan servering.

Ann-catrine

2003-03-03

Testa liknande recept

Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös à la Mornay
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga