Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransgös

I det här ljuvliga receptet har ströbrödet smaksatts med saffran innan panering av gösfiléerna. Till den smörstekta saffransgösen passar en sval sås med skalade räkor, crème fraiche, saffran, dill och kajennpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd gösfiléerna först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbrödet smaksatt med saffran, salt och peppar.
  2. Låt paneringen ligga och torka något på en skärbräda ca 5 min.
  3. Sås: Låt räkorna tina om djupfrysta används. Hacka dem grovt.
  4. Blanda lätt crème fraichen med saffran, dill och räkor. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs gösfiléerna i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida.
  6. Till servering: Servera den nystekta gösfilén med sås, kokt, gärna pressad potatis och frästa grönsaker t ex morötter, sockerärter och purjolök.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktsfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Sås
  • 100 g skalade räkor (djupfrysta eller färska)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 paket saffran (à 0,5 g)
  • 3 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Till servering
  • kokt potatis
  • frästa grönsaker
Lägg till i inköpslistan