Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladkola med pistagenötter

Gillar du mörk choklad kommer du att älska den här chokladkolan. Knapriga pistagenötter sveps in i den smälta intensiva chokladen som blandats med kondenserad mjölk och får sedan vila i kylskåpet tills den har stelnat och är färdig att avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen. Lägg den, kondenserad mjölk, smör och salt i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt och rör om tills det har smält.
  2. Lägg nötterna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel.
  3. Tillsätt nötterna i den smälta chokladen och rör om. Häll upp smeten i 2 formar à 15x20 cm (för 60 bitar) och släta till ytan.
  4. Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills den har stelnat. Skär i rektangulära bitar. Förvaras med fördel i frysen; behöver bara tinas en kort stund.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 60 bitar
  • 350 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 30 g smör
  • 1 krm salt
  • 150 g pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer