Chokladkola med pistagenötter

31
4
Chokladkola med pistagenötter

Gillar du mörk choklad kommer du att älska den här chokladkolan. Knapriga pistagenötter sveps in i den smälta intensiva chokladen som blandats med kondenserad mjölk och får sedan vila i kylskåpet tills den har stelnat och är färdig att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Chokladkola med pistagenötter

Ingredienser

60 bitar
350 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
30 g smör
1 krm salt
150 g pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Carina

2022-11-14

Är det sötad kondenserad mjölk som recepte avser?

Redaktionen ICAse

2022-11-17

Hej Carina! Ja, det ska vara sötad kondenserad mjölk, Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu uppdaterat receptet. ❤ Hälsningar Elina

Maria

2009-01-17

Konsistensen blev mycket bra, sådan som det stod att den skulle bli. Smaken blev också bra, men ganska stark mörk chokladsmak. Jag ska ta i mer nötter nästa gång.

Marisia

2008-12-17

Var sugen på att testa det här ett tag nu, eftersom jag dyrkar Nigella. Idag blev det äntligen av och vi njöt i fulla drag av kolan, påminde mig om Brigadeiros ( brasilianska godis). Kommer att experimentera med mjölkchoklad med och även andra nötter.