Chokladkola med pistagenötter
Gillar du mörk choklad kommer du att älska den här chokladkolan. Knapriga pistagenötter sveps in i den smälta intensiva chokladen som blandats med kondenserad mjölk och får sedan vila i kylskåpet tills den har stelnat och är färdig att avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
60 bitar
350 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
30 g smör
1 krm salt
150 g pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Är det sötad kondenserad mjölk som recepte avser?
Carina
2022-11-14Hej Carina! Ja, det ska vara sötad kondenserad mjölk, Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu uppdaterat receptet. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17Konsistensen blev mycket bra, sådan som det stod att den skulle bli. Smaken blev också bra, men ganska stark mörk chokladsmak. Jag ska ta i mer nötter nästa gång.
Maria
2009-01-17Var sugen på att testa det här ett tag nu, eftersom jag dyrkar Nigella. Idag blev det äntligen av och vi njöt i fulla drag av kolan, påminde mig om Brigadeiros ( brasilianska godis). Kommer att experimentera med mjölkchoklad med och även andra nötter.
Marisia
2008-12-17