Saffransglass
4.9Världens godaste

Gräddig och god saffransglass som också blir lysande gul av saffranet. Saffransglassen gör du utan glassmaskin men gör den i god tid eftersom behöver ganska lång tid i frysen för att bli riktigt bra. Därefter är det bara att njuta av den söta glassen.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1671 KJ / 399 kCal
Fett29 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
17 stKan man frysa in den direkt i en plastlåda med lock?
Ann-charlotte
Hej Ann-Charlotte! Det går fint. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hoppas slut resultat efter blivit glass i frysen är lika fulländat som 5 stjärnor!
Anette
Otroligt gott
Soma
Otroligt lätt att göra och fantastiskt god. Jag hade i 2 paket saffran och 2 tsk vaniljsocker också.
Therese
Passar en limpform eller är den för liten?
Maria
Hej Maria! Jo, men det är det vi har använt! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Superenkelt att tillaga och jättegott! Slät, fin och gräddig i smaken. Jag tog två påsar saffran för fylligare smak och toppade även med granatäpplekärnor tillsammans med pistagen för att tona ner den extra fylliga smaken av saffran. Sött, salt och lite surt, en mycket bra combo och uppskattad av gästerna!
Helene
Mycket god och lättlagad glass. Jag använder två förpackningar med saffran. Då blir glassen riktigt gul och smakar mer. Ingrid
Ingrid
Det här låter verkligen smaskigt! Ska testa till helgen. Ungefär hur länge tror ni att den håller i frysen?
Linnea anna
Hej Linnea! Den håller lätt 3-4 veckor bara du plastar in den ordentligt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gott servera med några apelsinbitar till
Jenny
God smet med bra smak av saffran, glassen blir alldeles för hård, mer lik fromage. För mycket salt, hellre lite socker i. Ann
Ann-cathrine