Saffransfläta med mandel och lingon

Ingen jul utan saffransbullar! Imponera på julfikat med denna saftiga, gyllene saffranslängd i form av en vacker fläta fylld med
mandelmassa och lingon toppad med hackad mandel.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
10-12 bitar
25 g färsk jäst
2 dl mjölk (3 %)
1 förp saffran (à 1/2 g)
6 1/2 dl vetemjöl + extra till utbakning (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
1 dl strösocker
75 g rumstempererat smör
1 ägg
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg (till pensling)
Fyllning
150 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl frysta lingon
1 msk majsstärkelse
1 dl hackad sötmandel
Sockerlag
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
Gör så här
00:10:00
02:00:00
01:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stHej, har jag förstått rätt att det blir två längder av detta receptet?
Sandra
Hej Sandra! Ja, precis! Två längder blir det. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej bakar just detta recept för första gången. Men ska degen verkligen jäsa i kylskåpet ?
Elisabeth
Hej Elisabeth! Det här receptet är gjort så men det behöver du ju inte om du inte vill. Tanken är att smakerna ska mogna. Men har du bråttom så jäs i rumstemperatur du. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Andra året jag gör de här och de är så löjligt goda! Behövdes kanske en matsked extra mjöl till degen, men efter jäsning i kylskåp går den jättebra att baka ut även om den känns lite kladdig till en början. Favoritrecept!
Rebecka