Kålsallad med clementin och saffransdressing
Saffransdressingens kryddiga toner lyfter denna krispiga kålsallad med saftiga clementiner och pistage till en färgstark höjdpunkt på middagsbordet. Passar också perfekt som komplement på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1/2 citron (2 msk juice, för 4 port)
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
200 g brysselkål
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
100 g vitkål
3 clementiner
1/2 dl rostade pistagenötter
1/2 kruka bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi811 KJ / 194 kCal
Fett11 g
Salt1.7 g
Kolhydrater17 g
Protein5 g
Kommentar
Låter jätte gott! Ska det var färska brysselkål, ska de förvällas innan?🤷♀️😀
Sabina
2024-11-24Hej Sabina! Den är riktigt god den här salladen. Brysselkålen ska vara rå i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-25