Saffransdoftande gnocchisallad
Denna saffransdoftande gnocchisallad med räkor och musslor är mer av en matig pastarätt än en sallad. Servera pastarätten med skaldjuren, vitlöksbröd och en läcker dressing/sås med bland annat olivolja, saffran, apelsin och rosmarin. Ät och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
Ingredienser
4 portioner
400 g gnocchi eller liknande pasta
2 morötter
1 stor fänkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk musslor (à 150 g)
400 g räkor med skal (400 g räkor med skal motsvarar ca 150 g skalade)
Dressing
1 pkt saffran (à 0,5 g)
3 krm salt
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk rosmarin
2 krm grovmalen svartpeppar
saft av 1 apelsin
finrivet skal av 1/4 apelsin
2 msk olivolja
Till servering
vitlöksbröd
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
För många smakar (saffran, apelsinsaft, rosmarin, fänkål) som konkurrerar med varandra.
Andrea
2021-07-02