Saffransdoftande gnocchisallad

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
1
Saffransdoftande gnocchisallad

Denna saffransdoftande gnocchisallad med räkor och musslor är mer av en matig pastarätt än en sallad. Servera pastarätten med skaldjuren, vitlöksbröd och en läcker dressing/sås med bland annat olivolja, saffran, apelsin och rosmarin. Ät och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Saffransdoftande gnocchisallad

Ingredienser

4 portioner
400 g  gnocchi eller liknande pasta
2   morötter
1   stor fänkål
1 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
1   burk musslor (à 150 g)
400 g  räkor med skal (400 g räkor med skal motsvarar ca 150 g skalade)

Dressing

1   pkt saffran (à 0,5 g)
3 krm  salt
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 tsk  rosmarin
2 krm  grovmalen svartpeppar
saft av 1   apelsin
finrivet skal av 1/4   apelsin
2 msk  olivolja

Till servering

vitlöksbröd
grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

För många smakar (saffran, apelsinsaft, rosmarin, fänkål) som konkurrerar med varandra.

Andrea

2021-07-02

Testa liknande recept

Skaldjurssoppa med räkor och saffran
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga