Saffransdoftande gnocchisallad

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
1
Saffransdoftande gnocchisallad

Denna saffransdoftande gnocchisallad med räkor och musslor är mer av en matig pastarätt än en sallad. Servera pastarätten med skaldjuren, vitlöksbröd och en läcker dressing/sås med bland annat olivolja, saffran, apelsin och rosmarin. Ät och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Saffransdoftande gnocchisallad

Ingredienser

4 portioner
400 g gnocchi eller liknande pasta
2 morötter
1 stor fänkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk musslor (à 150 g)
400 g räkor med skal (400 g räkor med skal motsvarar ca 150 g skalade)

Dressing

1 pkt saffran (à 0,5 g)
3 krm salt
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk rosmarin
2 krm grovmalen svartpeppar
saft av 1 apelsin
finrivet skal av 1/4 apelsin
2 msk olivolja

Till servering

vitlöksbröd
grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

För många smakar (saffran, apelsinsaft, rosmarin, fänkål) som konkurrerar med varandra.

Andrea

2021-07-02

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med tomat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
168 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursrisotto
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga