Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffransdoftande gnocchisallad

Denna saffransdoftande gnocchisallad med räkor och musslor är mer av en matig pastarätt än en sallad. Servera pastarätten med skaldjuren, vitlöksbröd och en läcker dressing/sås med bland annat olivolja, saffran, apelsin och rosmarin. Ät och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda samman saffran, salt, äppelcidervinäger, rosmarin, svartpeppar, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Vispa ner oljan. Låt stå och samla smak.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola pastan under kallt vatten och låt den sedan rinna av ordentligt.
  3. Skala och strimla morötterna fint. Ansa och strimla fänkålen. Fräs grönsakerna i olivoljan tillsammans med den pressade vitlöken tills de nätt och jämnt mjuknat.
  4. Blanda pastan med dressingen. Vänd ner skaldjuren och de frästa grönsakerna. Garnera gärna med färska kryddörter.
  5. Till servering: Vitlöksbröd och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g gnocchi eller liknande pasta
  • 2 morötter
  • 1 stor fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk musslor (à 150 g)
  • 400 g räkor med skal (400 g räkor med skal motsvarar ca 150 g skalade)
Dressing
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 3 krm salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • saft av 1 apelsin
  • finrivet skal av 1/4 apelsin
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • vitlöksbröd
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan