Saffranscouscous med fänkål och svarta oliver
Utöka julbordet med ett vegetariskt alternativ - det är både fräscht och gott! Som denna ljumma couscoussallad med fänkål, saffran och granatäppelkärnor.
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 g saffran
5 dl couscous
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
olivolja
1 purjolök
1 fänkål
2 röda paprikor
200 g urkärnade, svarta oliver
hackade, färska timjankvistar
salt
chilipulver
1/2 dl rostade pistagenötter
kärnor från 1 granatäpple
Gör så här
Recept och bild i samarbete med UnderbaraClara.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2743 KJ / 656 kCal
Fett22 g
Salt2.5 g
Kolhydrater87 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
det fattas ju större delen utav receptet????????????????????????Ganska irriterande när jag nu står här o tänkte laga?
Ywa
2017-12-25Hej Ywa! Såklart det är - vet inte vad som hänt, men nu är receptet komplett. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-12-28http://underbaraclaras.se/2017/12/17/lat-det-grona-ta-plats-pa-julbordet/
Gerd
2017-12-24Var är resten av receptet? :s
Rasmus
2017-12-23Hej Rasmus! Nu är receptet komplett och hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-12-28