Saffranscouscous

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Saffranscouscous

Smakrik och vacker couscous på saffran, fänkål, morötter, lök och sambal oelek. Saffranscouscous har kort tillagningstid och passar utmärkt till de flesta kött- eller fiskrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Saffranscouscous

Ingredienser

8 portioner
5 dl  vatten
1   paket saffran (à 1/2 g)
1   grönsaksbuljongtärning
500 g  couscous
1 msk  olivolja
1 msk  smör
4   vitlöksklyftor
1   röd paprika
1   gul lök
1   rödlök
1   liten squash
1   fänkål
1   morot
1 tsk  sambal oelek
1 tsk  timjan
1 dl  svarta oliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättebra bjudmat! För alla vi som tycker att en vegetarisk måltid efterlämnar en känsla av otillfredställelse så passar det utmärkt att blanda i kycklingdelar.

Lina

2002-12-29

Testa liknande recept

Fetafyllda squashskivor
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous med kassler
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkål, ingefära och couscousfräs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade kycklingspett med couscous och grönsaksröra
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscoussallad med chilikyckling
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelkotlett med couscous
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga