Saffranscouscous
![Saffranscouscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Smakrik och vacker couscous på saffran, fänkål, morötter, lök och sambal oelek. Saffranscouscous har kort tillagningstid och passar utmärkt till de flesta kött- eller fiskrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
![Saffranscouscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
8 portioner
5 dl vatten
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 grönsaksbuljongtärning
500 g couscous
1 msk olivolja
1 msk smör
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul lök
1 rödlök
1 liten squash
1 fänkål
1 morot
1 tsk sambal oelek
1 tsk timjan
1 dl svarta oliver
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättebra bjudmat! För alla vi som tycker att en vegetarisk måltid efterlämnar en känsla av otillfredställelse så passar det utmärkt att blanda i kycklingdelar.
Lina
2002-12-29