Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffranscouscous

Smakrik och vacker couscous på saffran, fänkål, morötter, lök och sambal oelek. Saffranscouscous har kort tillagningstid och passar utmärkt till de flesta kött- eller fiskrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet. Ta det från plattan och tillsätt saffran, buljongtärning, couscous och olivolja.
  2. Låt couscousen stå och svälla i ca 5 minuter. Tillsätt smöret och rör det fluffigt.
  3. Grovhacka vitlöksklyftorna, stek tills de fått lite färg och lägg åt sidan.
  4. Skär grönsakerna i bitar och fräs i en panna tillsammans med sambal och timjan tills de är mjuka. Rör ner dem i couscousröran och tillsätt vitlökshacket och oliverna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl vatten
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 liten squash
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl svarta oliver
Lägg till i inköpslistan