Saffransbullar med äppelfyllning och mandel
Fantastiskt goda och saftiga blir dessa saffransbullar som görs i långpanna. Bullarna med saffran fylls med både äppelmos och äppelbitar och den goda äppelsmaken passar helt perfekt till saffranet. Strö lite mandel och råsocker över bullarna innan de bakas i ugnen.
Ingredienser
12 bullar
Deg
2 dl mjölk
3 msk strösocker
2 förp saffran (à 1/2 g)
12 g färsk jäst för söt deg
125 g rumstempererat smör
2 rumstempererade ägg
1/2 tsk salt
7 - 8 dl vetemjöl +extra tilll utbakning (7-8 dl motsvarar ca 420-480 g)
Fyllning och topping
2 små röda äpplen
50 g rumstempererat smör
2 dl äppelmos
1/2 dl hel mandel
1 ägg
1 msk råsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1527 KJ / 365 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g
Kommentarer
Jag gillar inte saffran man kan väl göra dessa bullar utan saffran
Elisabeth
2024-11-27Hej Elisabeth! Ja visst! Du kan ju mortla lite kardemumma och ha i degen istället. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-27Jättegoda! Bra recept. Tog bara 2 msk socker räknar med att lite förbrukas i jäsningen. Kokte äpple utan socker till mos. Äpplena sötar alldeles tillräckligt. Nu kan även min man som är diabetiker våga smaka någon gång. Jag gjorde dom lite mindre också. 👌🏻
Anne-christine
2023-12-24Undrar samma som föregående, 2 dl mjölk till 8 dl mjöl. Stämmer det???
Agnes
2023-12-04Hej Agnes och Monika! Vet inte om ni tyckte det var mycket eller lite mjöl men mängderna stämmer, det är även ägg i degen kanske är det som gör att ni upplever att mängderna är något annorlunda än i vanlig saffransdeg. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-06