Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Betyg 4.2 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Ingredienser

20 st

Deg

75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix

Fyllning

100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Hej Då Ni skriver glutenfri mjölmix., menar Ni då den mixen som Ni själva har recept på med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Eller är det någon industriproducerad glutenfri mix Ni tänker på ?? Lena

    Lena

    Hej Lena! När detta recept på saffransbullar togs fram hade vi inte skapat vårt egna recept på glutenfri mjölmix så receptet är provbakat med glutenfri mjölmix man köper i butiken. Välj då ett mjöl anpassat för bullar och mjuka kakor. Med det sagt så är vårt recept på glutenfri mjölmix framtaget för att man ska kunna använda det till bröd och bullar. Så du ska kunna välja vilket som, men som med all bakning kan man behöva justera mängder efter hur degen känns, se steg 3 och steg 6. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Om man inte är laktosintolerant, kan man ta då vanliga mejeriprodukter för detta recept?

    Haniye

    Hej Haniye! Det kommer fungera fint! Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Följde detta recept förra året och insåg att det var det bästa laktos och glutenfria recept för saffransbullar. Detta år gjorde jag dubbel sats och struntade i fyllningen för jag ville ge bullarna utseendet av lussekatter. Jag läste en av recensionerna och tog 6 tsk psylliumhysk istället för 4. Jag använde också 6 påsar saffran istället för 4 st. Jag använde även ägg istället för sojamjölk för att pensla bullarna innan de hamna i ugnen. Bullarna blev jätte goda :D

    Frida

Testa liknande recept

  • Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka
    Betyg 3.4 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransbullar i långpanna
    Betyg 4.7 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria våfflor - grundrecept
    Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med granola
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad