Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria

Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.

Ingredienser
20 st
Deg
75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
23 stHej! Vissa glutenfria mjölmixar har redan fiberhusk i sig, andra inte. Är detta recept gjort för mjölmixar utan fiberhusk, eftersom man själv ska tillsätta det? Tack! Fanny
Fanny
Hej Fanny! Det var en mycket bra fråga. Vi var inte medvetna om att vissa mjölmixer innehöll fiberhusk. Det bör fungera oavsett men för att vara på säkra sidan råder vi dig att välja en mjölmix utan fiberhusk. Lycka till med bullbaket. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej Då Ni skriver glutenfri mjölmix., menar Ni då den mixen som Ni själva har recept på med majsmjöl, havremjöl, rismjöl och potatismjöl. Eller är det någon industriproducerad glutenfri mix Ni tänker på ?? Lena
Lena
Hej Lena! När detta recept på saffransbullar togs fram hade vi inte skapat vårt egna recept på glutenfri mjölmix så receptet är provbakat med glutenfri mjölmix man köper i butiken. Välj då ett mjöl anpassat för bullar och mjuka kakor. Med det sagt så är vårt recept på glutenfri mjölmix framtaget för att man ska kunna använda det till bröd och bullar. Så du ska kunna välja vilket som, men som med all bakning kan man behöva justera mängder efter hur degen känns, se steg 3 och steg 6. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Om man inte är laktosintolerant, kan man ta då vanliga mejeriprodukter för detta recept?
Haniye
Hej Haniye! Det kommer fungera fint! Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Följde detta recept förra året och insåg att det var det bästa laktos och glutenfria recept för saffransbullar. Detta år gjorde jag dubbel sats och struntade i fyllningen för jag ville ge bullarna utseendet av lussekatter. Jag läste en av recensionerna och tog 6 tsk psylliumhysk istället för 4. Jag använde också 6 påsar saffran istället för 4 st. Jag använde även ägg istället för sojamjölk för att pensla bullarna innan de hamna i ugnen. Bullarna blev jätte goda :D
Frida
Glömde ju säga att jag gjorde dubbel sats! :P jag hade förresten i extra mycket fiberhusk också den här ggn. Degen blev bättre då. :) Till dubbel sats tog jag 6 tsk istället för 4. Den föll nästan isär förra ggn, men nu blev degen superbra. :D
Matilda
Tack för ett jättebra recept! :) Blir jättefina bullar. Stora blir de också, och ändå fick jag ut 38 st. Kunde säkert ha skivat degen med ännu tunnare bitar. Många goda bullar blir det. :D
Matilda
Mycket bra recept! Extra god fyllning: 75 g smör blandat med 100 g riven mandelmassa och 1 tsk stötta kardemummakorn. Toppade bullarna med flagad mandel eftersom jag inte gillar pärlsocker.
Salme
Degen blev mycket bra, med Lailas blå mjöl. Fick ut 28 bullar. Gick bra att "knåda" och kavla. Luktar fantastiskt gott. Smakar gudomligt gott. Tack för detta enastående bra receptet. 👌🏻♥️
Marie-louice
Eftersom jag 'bara' har celiaki och är laktosintolerant valde jag vanligt smör och penslar med ägg. De står på jäsning nu, men degen kändes följsam så jag hoppas på lyckat resultat!
Carina
Här kommer pet-jag och ser att ni nog menar "Sour supreme eller annan MJÖLKfri växtbaserad fraiche". Vanlig creme fraiche är ju redan naturligt glutenfri. Däremot innehåller den mjölkprotein. Kan vara väldigt viktigt om en är ordentligt allergisk. =)
Marlene
Hej Marlene! Tack för din kommentar. Det finns växtbaserad fraiche som innehåller gluten (havre) därför har vi förtydligat att fraichen ska vara glutenfri. Växtbaserade produkter är ju som bekant alltid mjölkproteinfria. Vi har skrivit om ingredienserna för att vara ännu tydligare. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket