Saffransbollar

Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Saffransbollar

Gyllene, söta smakbomber! Ge den klassiska havrebollen en julig uppdatering genom att tillsätta saffran i smeten. Rulla saffransbollarna i smält vit choklad och rostade kokosflingor före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Saffransbollar

Ingredienser

20 bollar
2 dl riven kokos
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 msk vatten
4 dl havregryn
200 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100 g smält vit choklad

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jätte goda både med och utan den vita chokladen!

    Maria elisabeth

  • Supergoda

    Marie

  • Det smakar för mycket smör, det tar över alla andra smaker, jag hade även haft i mindre socker om jag gjort om detta då det blir för sött, jag undrar om saffranet bidrar något överhuvudtaget då andra smaker tar över

    Sarah

  • Har det inte blivit fel i receptet med tanke på att det gick åt 200 g vit choklad istället för 100 g när jag gjorde dessa? Tycker att det blir i smörigaste laget så jag tycker att det borde varit 100 g smör och 200 g choklad i receptet. Tvärtom alltså. Tog 1 påse saffran vilket var precis lagom. Gjorde också bollarna hälften så stora. Annars var smaken fin.

    Kerstin

  • Ska man blanda chokladen med kokosen innan, eller först doppa i chokladen och sen kokosen?

    Lena

    Hej Lena! Tack för din fråga, vi har nu förtydligat receptet. Du ska först doppa dem i choklad och sedan rulla i kokos. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur skall dessa förvaras och går det att frysa in med tanka på chokladen?

    Louise

    Hej Louise! Du förvarar dem i en lufttät burk i kylen och de går också bra att frysa in dem. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Verkligen goda! Upplevde dock att det behövdes mycket mer smält choklad och kokos än vad som står i receptet.

    Anna

  • Supergoda! Tog bara hälften av sockret

    Charlotta

  • Modifierade lite. Rostade hälften av kokosen i stekpannan som jag blandade ner i smeten. Dessutom hackade jag ner chokladen och halverade mängden socker. Rullade bollarna i resten av kokosen.

    Maria

  • Hu. Konstiga smaker ihop, jolmigt och sött om vartannat. Då gör jag hellre vanliga havrebollar.

    Gerd

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi765 KJ / 183 kCal
Fett13 g
Salt0.3 g
Kolhydrater14 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Pumpa- och kokosströssel
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukt- och nötboll
    Betyg 3.4 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fruktboll
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bärbollar med nötter och solrosfrön
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dadelbollar
    Betyg 4.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransgranola
    Betyg 3.5 av 5.185 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad