Sabayon med fläder, bär och persika

Betyg 2.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sabayon med fläder, bär och persika

Den skummiga, klassiska äggkrämen sabayon får här smak av både marsalavin och flädersaft. Varva med persikor eller nektariner och en drös färska bär för en garanterat uppskattad dessert. Varför inte till påsk?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Sabayon med fläder, bär och persika

Ingredienser

6 portioner
4 persikor eller nektariner (à ca 600 g) eller persikor i juice på burk. 4 persikor/nektariner motsvarar 1 liten burk persikor (à ca 400 g)
250 g färska bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär)

Sabayon

6 äggulor
1 dl socker
1 1/2 dl marsalavin
1 msk konc flädersaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi812 KJ / 195 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Fruktigt iste
    Betyg 3.9 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tiramisu med fläder och bär
    Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Basilikayogoat med grillade persikor
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad