Rustikt bröd med tranbär

Rustikt bröd med tranbär är en riktig höjdare, tranbären ger det här brödet en len sötma och filmjölk samt sirap gör brödet otroligt saftigt och ger brödet en djup smak. Smakar som om det kommer från en lyxbageri!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ingredienser
1 bröd
4 dl grahamsmjöl (à 60 g)
5 dl vetemjöl (à 60 g)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g torkade tranbär
1/2 dl mörk sirap
2 dl Guinness (3,5 %)
2 dl filmjölk
smör till formen
mjöl till formen
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man byta ut filmjölk mot vanlig mjölk? Jag har lite svårt för syrliga mjölkprodukter- såvida den smaken inte ”försvinner”, förstås 😊
Ann
2025-04-25Hej Ann! Det kan dessvärre bli lite knepigt. Det här är ju ett bikarbonatsbröd och då behövs syran för att det ska jäsa. Men du kanske kan byta ut hälften mot mjölk, då smakar det nog inte heller så syrligt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-25Hur länge ska brödet ligga i en fuktig handduk? Och är det när stickan inte är kladdig som brödet är klart?
Caroline
2024-01-14Hej Caroline! Ja precis, provstickan ska vara torr, det var otydligt skrivet. Vi har justerat texten nu, tack för hjälpen. Det borde räcka att du har brödet i en fuktig handduk i ca 20 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet
ICA-köket
2024-01-15Vad är guiniss?
Rolf
2022-10-25