Rustikt bröd med tranbär

Betyg 3.8 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Rustikt bröd med tranbär

Rustikt bröd med tranbär är en riktig höjdare, tranbären ger det här brödet en len sötma och filmjölk samt sirap gör brödet otroligt saftigt och ger brödet en djup smak. Smakar som om det kommer från en lyxbageri!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Rustikt bröd med tranbär

Ingredienser

1 bröd
4 dl grahamsmjöl (à 60 g)
5 dl vetemjöl (à 60 g)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g torkade tranbär
1/2 dl mörk sirap
2 dl Guinness (3,5 %)
2 dl filmjölk
smör till formen
mjöl till formen

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Kan man byta ut filmjölk mot vanlig mjölk? Jag har lite svårt för syrliga mjölkprodukter- såvida den smaken inte ”försvinner”, förstås 😊

    Ann

    Hej Ann! Det kan dessvärre bli lite knepigt. Det här är ju ett bikarbonatsbröd och då behövs syran för att det ska jäsa. Men du kanske kan byta ut hälften mot mjölk, då smakar det nog inte heller så syrligt. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur länge ska brödet ligga i en fuktig handduk? Och är det när stickan inte är kladdig som brödet är klart?

    Caroline

    Hej Caroline! Ja precis, provstickan ska vara torr, det var otydligt skrivet. Vi har justerat texten nu, tack för hjälpen. Det borde räcka att du har brödet i en fuktig handduk i ca 20 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Vad är guiniss?

    Rolf

  • Saftigt, gott och enkelt att baka. Bröden var klara efter ca 40 min i ugnen. Så jag kommer att fortsätta att använda den ”ugnstiden”.

    Anna

  • Måste det vara torkade tranbär? Funkar det inte med färska?

    Hanna

    Hej Hanna! Vi har tyvärr inte provbakat med färska tranbär men det funkar säkert bra med färska också. Om du testar med färska tranbär så kommentera gärna här igen och berätta hur brödet blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegott bröd! Blandade lättmjölk och lätt Afil.

    Lena

  • Blev jätte gott tog i yoghurt istället för fil. Och i min ungn var den inne 40min.

    Lisa

  • Mitt bröd blir för torrt, det bara smulas sönder helt, ska de vara så eller vad gör jag för fel? Ersätter även ölen med mineralvatten.

    Emilia

    Hej Emilia! Bäst är att väga mjölet så det blir rätt mängd. Smeten ska vara ganska kletig. Det kan också vara lite för varmt i ugnen och att då brödet eventuellt fått stå lite för länge. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vad kan man ersätta öl med jag tycker inte om smaken?

    Maria

    Hej Maria! Mineralvatten brukar vara ok att ersätta öl med. I detta fall Guinness som har väldigt mycket smak. Men du kan alltid prova! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Catrins filmjölkslimpa
    Betyg 3.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Betanialimpa
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rågbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filmjölkslimpa med banan
    Betyg 3.4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad