Rustik baguette

Baka baguetter hemma! Prova detta recept på klassisk fransk baguette, på svenska även kallad pain riche, som vi bakar med poolish, en typ av fördeg som sätter igång brödets jäsning.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 st
Poolish - fördeg
7 1/2 dl vatten (20°C)
5 g jäst (gärna ekologisk)
700 g stenmalet vetemjöl (700 g motsvarar ca 11 1/2 dl) gärna ekologiskt
Deg
30 g flingsalt (30 g motsvarar ca 2 1/2 msk)
1 sats poolish fördeg
300 g stenmalet vetemjöl (300 g motsvarar ca 5 dl) gärna ekologiskt
Gör så här
16:00:00
00:45:00
03:00:00
04:00:00
24:00:00
00:18:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stSka det vara färsk eller torr jäst?
Elin
Hej Elin! Det ska vara färsk jäst i det här receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet
ICA-köket
Gjorde dessa som frallor och använde Saltå's stenmalda Ölandsvete. Penslade med rapsolja och strösslade med svarta och vita sesamfrön. De blev sååå goda!😋 Faktiskt i topp av alla bröd jag bakat å det är många😅 Så; ja, de rekommenderas👍
Maria
Blev helt underbara Jag bakar allt mitt matbröd med poolich Jag bara älskar smaken och konsistensen
Ove