Runes heta kräftor

Betyg 4.6 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Runes heta kräftor

Dessa vitlökswokade kräftor blir ett annorlunda och spännande inslag till kräftskivan. Smaksättningen kommer från sambal oelek, vin och persilja. Servera kräftorna varma.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Runes heta kräftor

Ingredienser

6 portioner
2 paket kokta frysta/färska kräftor (à 1 kg)
5 vitlöksklyftor
2 1/2 msk sambal oelek
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 dl torrt vitt vin
2 dl grovhackad bladpersilja
2 msk raps- eller olivolja

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Superbra

    Lennart

  • En klassiker som uppskattas av alla och funnits med i 'favoritlistan' som både förrätt och ensamrätt sedan receptet kom för snart 15 år sedan

    Pia

  • Det här är en fantastisk rätt. Ätit det några gånger och Inger en underbar känsla en sommardag att få tillaga ute i naturen Jag garnera med lite färsk chilli , lime och citronklyftor samt en rejäl näve nyhackad persilja. Smaklig spis

    Johan

  • Ja vad ska man säga...bästa receptet någonsin, så för 8:e kräftskivan i rad använder vi åter detta härliga recept. Tack Rune!

    Karl

  • Lika gott i år i gen. Bästa receptet!

    Helene

  • Så gott!

    Andreas

  • Så gott det var, hade ingen sambal Olek hemma så jag tog 1 tsk tabasco i stället det var gott. Mums kommer göra detta näste helg igen.

    Helene

Testa liknande recept

  • Kräftcappuccino
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cajunkräftor
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftlag
    Betyg 4.2 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad