Rulltårta med stjärnanis- och rödvinbärssylt

25
3
Rulltårta med stjärnanis- och rödvinbärssylt

Ett fantastiskt recept på rulltårta med stjärnanis- och rödvinbärssylt. Du gör botten till kakan av bland annat ägg, socker och mjöl och lägger på en fyllning av röda vinbär och stjärnanis. Perfekt att servera till efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Rulltårta med stjärnanis- och rödvinbärssylt

Ingredienser

10 bitar

Sylt

1 liter röda vinbär
2 stjärnanis
7 dl syltsocker

Rulltårta

3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk (3%)
ca 3 msk strösocker till bakplåtspappret

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Birgitta

2022-07-18

Intressant o god smakbrytning med stjärnanis, gjort både rulltårtan o sylt två gånger, serverar med färska bär o gräddklick dekorerat med citronmeliss, fick kommentar att det var som en restaurangdessert 😊

Redaktionen

2016-07-20

Hej Reine! Hoppas vi förstår dig rätt, att du vill ha en till smak i eller till vinbärskakan. Prova att servera med vaniljgrädde, t.ex.. denna http://www.ica.se/recept/vaniljgradde-338447/ Hälsningar Ulrika

Reine

2016-07-19

Söker efter en komponenet till i fyllningen för att få kontrast till lingonen.