Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Rullader med äppel- och pepparrotsfyllning

Rullader med äppel- och pepparrotsfyllning är en smakupplevelse över det vanliga. De innehåller fläskkotlett, äpple, färskost med pepparrot, rosmarin, köttbuljong, grädde, soja, äppelgelé och maizena och serveras med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär loss benet från fläskkotletten och skär köttet i tunna skivor. Skala, kärna ur och riv äpplet. Fördela pepparrotsost och äpple på rulladerna.
  2. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  3. Lägg rulladerna i en traktörpanna. Tillsätt buljong, grädde, soja och gelé. Låt rulladerna puttra ca 10 min. Red såsen med maizenaredning.
  4. Servera rulladerna med klyftpotatis, lättkokta morots- och squashstrimlor och äppelgelé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fläskkotlett (i bit)
  • 1 1/2 äpplen
  • 1 ask färskost med pepparrot (à ca 100 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk färsk, hackad rosmarin eller torkad rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 msk soja
  • 1 msk äppelgelé
  • 2 msk maizenaredning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?