Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rullad dillströmming

Rullad dillströmming gör sig fint både på påskbordet och på sommarbuffén. Koka de rullade filéerna i en lag och fyll på med rikligt med dill. Låt strömmingen stå kallt några dagar innan du serverar den så sätter sig smaken ännu mer.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingen. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg dem, snyggt ihoprullade, tätt i en kastrull.
  2. Blanda lagen, häll den över strömmingen. Låt det hela koka upp och sedan försiktigt småsjuda i 8-10 minuter.
  3. Dra kastrullen från värmen och kyl snabbt. Strömmingen ska stå kallt ett eller ett par dygn före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
Lag
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 dl finskuren dill (samt dillstjälkarna)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?