Rullad dillströmming

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Rullad dillströmming

Rullad dillströmming gör sig fint både på påskbordet och på sommarbuffén. Koka de rullade filéerna i en lag och fyll på med rikligt med dill. Låt strömmingen stå kallt några dagar innan du serverar den så sätter sig smaken ännu mer.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Rullad dillströmming

Ingredienser

4 portioner
600 g  strömmingsfilé

Lag

2 dl  vatten
2 dl  socker
1 dl  ättiksprit (12 %)
5   kryddpepparkorn
1 dl  finskuren dill (samt dillstjälkarna)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Detta recept är väl använt! underbart gott! Tar dock 2 1/2 dl socker.

Susanne

2007-09-03

Testa liknande recept

Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga