Rotselleripuré

Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rotselleripuré

Enkel och snabblagad rotselleripuré, perfekt som dippsås eller som tillbehör till kötträtter. Gul lök och crème fraiche ger purén en fräsch smak. Krydda med salt efter smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner
400 g rotselleri
1 gul lök
2 dl crème fraiche
salt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Receptet är lite snålt tilltaget med 100 g rotselleri per portion. Jag la till 50 % och bytte ut en del crème fraishe mot kokvatten.

    Maria

  • Instämmer med Rolf. Hade också i en klick smör på slutet 👌

    Magdalena

  • Ska den serveras kall eller varm?

    Therese

    Hej Therese! Purén är godast som varm. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Pure'n blir ytterligare rundare i smaken med en klick smör på slutet. Jag hade även en knivsudd cayenne.

    Rolf

Näringsvärde per portion

Energi860 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Selleripuré
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatis- och selleripuré med tryffel
    Betyg 4.2 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filéspett med selleripuré
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad