Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rotsaksplättar med fläsk

Spännande och mer mättande variant av klassiska plättar. Tillsätt rivna morötter, rotselleri och purjolök till plättsmeten och efter gräddningen serveras rotsaksplättarna med fläsk som gärna får vara lite knaperstekt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv selleri och morot på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Vispa samman äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken.
  2. Tillsätt salt och rotsaksrivet. Grädda plättar av smeten. Knaperstek fläsket utan extra matfett i en stekpanna. Servera rotsaksplättarna med fläsket. Lingonsylt och knäckebröd är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
  • 1 bit morot
  • 1 liten purjolök
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 300 g rimmat sidfläsk
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer