Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

2
0
Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

Rustik och smakrik höstsoppa. Rotfrukterna kokas i buljong och mixas sedan till en slät soppa. Stek kantarellerna i smör för extra fin smak. Dekorera soppan med marinerad persilja och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

Ingredienser

4 portioner
350 - 400 g rödbetor (400 g motsvarar ca 6 st)
3 morötter
100 g rotselleri
2 palsternackor
1 gul lök
1 purjolök
salt och peppar
1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
1 l kantareller eller trattkantareller
1 msk smör eller margarin
1 knippa persilja och gärna lite färsk koriander
vinägrettdressing

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer