Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

Rustik och smakrik höstsoppa. Rotfrukterna kokas i buljong och mixas sedan till en slät soppa. Stek kantarellerna i smör för extra fin smak. Dekorera soppan med marinerad persilja och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

Ingredienser

4 portioner
350 - 400 g  rödbetor (400 g motsvarar ca 6 st)
3   morötter
100 g  rotselleri
2   palsternackor
1   gul lök
1   purjolök
salt och peppar
1 l  grönsaksbuljong (tärning och vatten)
1 l  kantareller eller trattkantareller
1 msk  smör eller margarin
1   knippa persilja och gärna lite färsk koriander
vinägrettdressing

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamp och selleribiffar
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga