Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfruktssoppa med svamp och marinerad persilja

Rustik och smakrik höstsoppa. Rotfrukterna kokas i buljong och mixas sedan till en slät soppa. Stek kantarellerna i smör för extra fin smak. Dekorera soppan med marinerad persilja och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödbetor, morötter, selleri, palsternackor och lök. Ansa och skiva purjolöken. Koka alla grönsaker i buljongen i ca 15 minuter. Häll av cirka hälften av buljongen och spara resten.
  2. Mixa grönsakerna i en matberedare till en slät puré. Häll tillbaka i kastrullen och späd med den resterande buljongen. Smaka av och krydda.
  3. Ansa, dela och fräs kantareller i lite matfett i en stekpanna tills det börjar knäppa i svampen.
  4. Skölj persiljan och koriandern. Ta bort de grova stjälkarna. Lägg ner kryddorna i vinägretten en stund.
  5. Vänd ner kantarellerna i soppan och servera. Dekorera med marinerad persilja och koriander och ev rotfruktskulor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rödbetor (400 g motsvarar ca 6 st)
  • 3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • salt och peppar
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 1 l kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 knippa persilja och gärna lite färsk koriander
  • vinägrettdressing
Lägg till i inköpslistan