Rotfruktsrårakor

12
2 Klimatsmart
Rotfruktsrårakor

Frasiga rotfruktsrårakor på potatis, rotselleri och morot med tillbehör från tacovärlden. Ställ gärna fram tillbehören i skålar och låt alla runt bordet välja själva vad de vill toppa sin råraka med.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Rotfruktsrårakor

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
100 g rotselleri
200 g morot
1 gul lök
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja och smör (till stekning)

Topping

2 avokador
1/2 påse blandsallad (à 65 g)
3 dl frysta tinade majskorn
2 dl gräddfil
2 dl riven ost
ca 1/2 dl inlagda jalapeños
1 kruka koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Liliana

2021-12-27

För mycket ingredienser i toppingen, smakerna passar inte ihop.

Carin

2018-11-02

God blandning med alla toppings, tyvärr höll inte rårakorna ihop särskilt väl, gjorde exakt enligt receptet men de blev ändå trasiga.

Näringsvärde per portion

Energi 1948 KJ / 466 kCal
Fett 26 g
Salt 2.12 g
Kolhydrater 41 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden