Rotfruktsrårakor

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
2Klimatsmart
Rotfruktsrårakor

Frasiga rotfruktsrårakor på potatis, rotselleri och morot med tillbehör från tacovärlden. Ställ gärna fram tillbehören i skålar och låt alla runt bordet välja själva vad de vill toppa sin råraka med.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Rotfruktsrårakor

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
100 g rotselleri
200 g morot
1 gul lök
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja och smör (till stekning)

Topping

2 avokador
1/2 påse blandsallad (à 65 g)
3 dl frysta tinade majskorn
2 dl gräddfil
2 dl riven ost
ca 1/2 dl inlagda jalapeños
1 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

För mycket ingredienser i toppingen, smakerna passar inte ihop.

Liliana

2021-12-27

God blandning med alla toppings, tyvärr höll inte rårakorna ihop särskilt väl, gjorde exakt enligt receptet men de blev ändå trasiga.

Carin

2018-11-02

Näringsvärde per portion

Energi1948 KJ / 466 kCal
Fett26 g
Salt2.12 g
Kolhydrater41 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Framtidstacos
Betyg 1.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla av rotselleri
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleridipp på smörstekt levain
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleri- och ädelostsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga