Rotfruktsrårakor
Frasiga rotfruktsrårakor på potatis, rotselleri och morot med tillbehör från tacovärlden. Ställ gärna fram tillbehören i skålar och låt alla runt bordet välja själva vad de vill toppa sin råraka med.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
100 g rotselleri
200 g morot
1 gul lök
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja och smör (till stekning)
Topping
2 avokador
1/2 påse blandsallad (à 65 g)
3 dl frysta tinade majskorn
2 dl gräddfil
2 dl riven ost
ca 1/2 dl inlagda jalapeños
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1948 KJ / 466 kCal
Fett26 g
Salt2.12 g
Kolhydrater41 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För mycket ingredienser i toppingen, smakerna passar inte ihop.
Liliana
2021-12-27God blandning med alla toppings, tyvärr höll inte rårakorna ihop särskilt väl, gjorde exakt enligt receptet men de blev ändå trasiga.
Carin
2018-11-02