Rotfruktsrårakor

12
1 Klimatsmart
Rotfruktsrårakor

Frasiga rotfruktsrårakor på potatis, rotselleri och morot med tillbehör från tacovärlden. Ställ gärna fram tillbehören i skålar och låt alla runt bordet välja själva vad de vill toppa sin råraka med.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Rotfruktsrårakor

Ingredienser

4 portioner
500 g
potatis
100 g
rotselleri
200 g
morot
1
gul lök
1 1/2 msk
majsstärkelse
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
-
olja och smör (till stekning)

Topping

2
avokador
1/2
påse blandsallad (à 65 g)
3 dl
frysta tinade majskorn
2 dl
gräddfil
2 dl
riven ost
ca 1/2 dl
inlagda jalapeños
1
kruka koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Carin

2018-11-02

God blandning med alla toppings, tyvärr höll inte rårakorna ihop särskilt väl, gjorde exakt enligt receptet men de blev ändå trasiga.

Näringsvärde per portion

Energi 1948 KJ / 466 kCal
Fett 26 g
Salt 2.12 g
Kolhydrater 41 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept