Rotfruktspytt med timjansmak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktspytt med timjansmak

Recept på matig pyttipanna med rotfrukter och timjansmak. För rotfruktspytten behöver du potatis, morot, palsternacka och purjolök. Servera den goda pytten med skinka och ättiksgurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisarna, morötter och palsternackor och skär rotfrukterna i tärningar ca 1x1 cm. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs rotfrukterna och purjolöken på medelvärme tills de har mjuknat.
  3. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Servera rotfruktspytten med rökt skinka i skivor samt ättiksgurka.

Tips

Pytten går utmärkt att göra när det blivit potatis över.

Fräs morötter, palsternackor och purjolök mjuka i matfett. Tillsätt därefter tärnad kall potatis. Gör i övrigt som ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 200 g rökt skinka i skivor
  • ättiksgurka
Lägg till i inköpslistan