Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.

Ingredienser
4 portioner
500 g delikatesspotatis
500 g små fina morötter
1 gul lök
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
500 g kokta rödbetor
200 g färdigskuren grönkål
1 dl pumpakärnor
4 ägg
2 msk smör
2 msk chiafrön
Till servering
1 förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)
Gör så här
00:20:00
00:05:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stGott! Åt med ägg nu, blir tofu imorgon, maken tar biff till. Passar till allt och för sig själv. La till pressad vitlök samtidigt som kålen och hade olja med citronsmak.
Jessica