Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.

Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
500 g delikatesspotatis
500 g små fina morötter
1 gul lök
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
500 g kokta rödbetor
200 g färdigskuren grönkål
1 dl pumpakärnor
4 ägg
2 msk smör
2 msk chiafrön

Till servering

1 förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)

Gör så här

00:20:00
00:05:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott! Åt med ägg nu, blir tofu imorgon, maken tar biff till. Passar till allt och för sig själv. La till pressad vitlök samtidigt som kålen och hade olja med citronsmak.

    Jessica

Testa liknande recept

  • Schnitzel med korianderkålsallad
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nasi goreng med skogssvamp och grönkål
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad