Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad chèvre med lins- och rotfruktssallad

Duka fram en vacker och delikat förrätt med gratinerad chèvre på ett grovt fullkornsbröd. Mackan ackompanjeras med en spännande lins- och rotfruktssallad som sveps in i en ljuvlig dressing med inslag av dijonsenap och äpplen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skala morot, palsternacka och rotselleri. Skär dem i tärningar och lägg ner dem med linserna när ca 10 minuter återstår av koktiden. Häll av ev vätska från linserna.
  3. Kärna ur äpplet och skär det i skivor. Blanda äppelcidervinäger med rapsolja
    och dijonsenap. Vänd försiktigt ner äpple och dressing i linserna, smaksätt med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Chèvre: Ta ut rundlar av brödskivorna som är lika stora som osten. Lägg brödet på en plåt, därefter en skiva chèvre. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
  6. Lägg sallad på tallrikarna, därefter linser och sist en nygratinerad chèvretoast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl gröna linser
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 5 msk rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 kruka krispsallad
Gratinerad chèvre
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 4 skivor chèvre
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?