Rotfruktsjansson

Rotfruktsjansson är ett mustigt och nyttigt alternativ till Janssons frestelse. Med morot, kålrot, palsternacka och rotselleri blir ansjovisgratängen dessutom både smakrik och färgrik. Servera till middag när som helst under året.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stHej Sven! Tackar för ditt fina inspirerande inlägg om detta receptet! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Det var mycket gott men hälften av grädden är nog och inget smör. Om man inte vill ha det för salt bör man inte heller ta med anjovisspadet. Nästa gång tar jag inget spad, fettet minskade jag genast.
Eva-maria
Jag håller med. Det är ju inte vegetariskt. Det verkar jättegott, och man kan säkert utesluta ansjovisen utan problem, kanske tillsätta lite vitlök?
Maud
Detta recept finns under rubriken Grönt men det är ansjovisfiléer i det så jag kan inte bjuda en som inte äter fisk eller kött detta.
Heléne