Rösti

Rösti som görs på kokta potatisar går enkelt och snabbt att steka och den blir precis perfekt mjuk och krämig. Använd gärna tipset med grytlocket när du ska vända din rösti så blir det betydligt enklare.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1305 KJ / 312 kCal
Fett13 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer
8 stMed det här receptet blir det potatisbullar. Nej rösti ska göras på okokt potatis.
Krister
Löken ska vara kvar såklart, testa med lite vitlök.
Per-anders
Prova pressad kylskåpskall potatis. Testa med salt, svartpeppar och parmesan. Pröva dig fram.
Per-anders
Svårt att riva kokt potatis. Blir mos.
Anders
Det verkar stå fel. Man skalar och river väl inte kokt potatis? Det ska väl vara rå potatis?
Anders
Blir förvirrad! Kokta kalla potatisar??? När ska de kokas, eftersom det står att de ska skalas och rivas också? Är kokta oskalade potatisar rivbara? Ska de vara kokta innan man skalar och river, verkligen?
June
Hej June! I detta recept använder vi redan kokt potatis som kallnat och har skalet kvar. Kanske du har potatis som blivit kvar från en tidigare middag eller så koka och kyl ner potatisen. Sen är det dags att skala och riva den grovt på ett rivjärn. Vill du använda rå potatis kan du prova något av dessa recept: https://www.ica.se/recept/rarakor-701543/ eller https://www.ica.se/recept/raraka-med-lojrom-725377/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det var gott, var skeptisk till att koka först men blev bra. Gjorde plättar istället för att ha en jättestor, lite smidigare.
Fredrik
Enkelt och så gott
Mikko