Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostbiff med ljummen sallad på vintergrönsaker och hasselnötter

Trevlig rostbiff med en bastant sallad av broccoli, fänkål, gulbetor, jordärtskocka, brysselkål, morötter och rostade hasselnötter. En underbart välsmakande middag med vinterkänsla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Salta och peppra rostbiffen, bryn den gyllenbrun runt om i smör med en timjan/rosmarinkvist och färsk vitlök. Lägg köttet i en ugnssäker form med kryddorna. Sätt in den mitt i ugnen och stek rostbiffen färdigt tills innertemperaturen är 55°C. Ta ut rostbiffen och låt den vila.
  3. Höj ugnsvärmen till 150°C.
  4. Ansa och koka 2/3 av fänkålen. Skala och koka gulbetorna och jordärtsskockorna hela i saltat vatten ca 20 minuter (de ska vara lite motstånd kvar). Låt svalna.
  5. Koka brysselkålen och skalade morötter i saltat vatten i ca 2 minuter, kyl av i isvatten. Koka broccolin i buketter i saltat vatten i ca 1 minut kyl av i iskallt vatten. Skiva rödkålen fint och blanchera den i 1 min.
  6. Rosta hasselnötterna ca 10 minuter, salta och hacka nötterna grovt.
  7. Vid servering: skär fänkålen i klyftor, brysselkål i halvor, klyftor av gulbetorna, bitar av jordärtskockorna, broccolibuketter och rödkål läggs på en plåt, droppa på rapsolja och strö på salt och peppar.
  8. Hög ugnsvärmen till 175°C Värm grönsakerna i ca 5 minuter (de skall bli ljumma), blanda och lägg på hasselnötter. Lägg grönsakerna i en skål, avsluta med salladsskott, hyvlad rå broccoli stock, hyvlad rå fänkål, vinäger och rapsolja. Servera med nyskivad ljummen rostbiff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g rostbiff
  • salt och peppar
  • smör
  • färska örter (timjan och rosmarin)
  • färsk vitlök
  • 3 fänkål
  • 2 gulbetor
  • 6 jordärtskockor
  • 8 brysselkål
  • 5 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 1 bit rödkål
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • rapsolja
  • salladsskott
  • lagrad vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?