Rostbiff med balsamstekt lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostbiff med balsamstekt lök

En lättlagad och snabb rätt som passar utmärkt som tilltugg eller enklare lunch. Stek lök i balsamvinäger och servera tillsammans med rostbiff på lantbrödsskivor. Rostbiffen gör sig extra god tillsammans med lite inlagd gurka!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela rostbiffen på rejäla lantbrödsskivor. Halvera och lägg på körsbärstomater.
  2. Smörstek strimlade gula lökar. Häll på balsamvinäger och låt koka ihop tills det börjar tjockna. Salta och peppra.
  3. Skeda den balsamstekta löken över rostbiffen. Servera gärna med inlagd gurka.

För alla

Innehåller gluten. Ägg och mjölk kan förekomma i brödet. Läs på förpackningen och välj glutenfritt bröd eller bröd fritt från ägg eller mjölk vid respektive allergi/intolerans.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 25 tunna skivor rosastekt rostbiff
  • 4 rejäla lantbrödsskivor
  • körsbärstomater
  • 2 strimlade gula lökar
  • 1 dl balsamvinäger
  • ev inlagd gurka
Lägg till i inköpslistan