Rostbiff i panaeng curry med cashewnötter

Betyg 3.4 av 5.
40 personer har röstat
3
Rostbiff i panaeng curry med cashewnötter

Rostbiff i röd curry är en lätt måltid att tillaga och den smaksatta grytbasen med kokosmjölk för smaklökarna till Asien. Den strimlade rostbiffen sauteras i olja i en het panna innan grytbasen hälls över och det får sjuda. Det krispiga kommer från paprika och sockerärtor som hälls i mot slutet. Toppa med cashewnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Rostbiff i panaeng curry med cashewnötter

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
1 röd paprika
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
ca 300 g rostbiff
1 tsk olja
salt
peppar
400 ml grytbas (gärna asia röd cury & pumpa)
1 lime
50 g cashewnötter
2 msk persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Detta blev stor succe på min tjejmiddag. Så gott och enkelt att tillaga.

Birgitta

2024-02-21

Hej Dagmar! Vad kul att du gillade rätten! Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-09-18

Det är ett jättebra recept. Mycket smak och rikligt.

Dagmar

2015-09-15

Näringsvärde per portion

Energi4592 KJ / 1098 kCal
Fett68 g
Salt4.85 g
Kolhydrater67 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Rostbiff teriyaki med pak choi
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med kyckling och nudlar
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i paneng curry med cashewnötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kål- och pak choimix med teriyakisås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiliwok med äggnudlar
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga