Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rostbiff i panaeng curry med cashewnötter

Rostbiff i röd curry är en lätt måltid att tillaga och den smaksatta kokosmjölken för smaklökarna till Asien. Den strimlade rostbiffen sauteras i olja i en het panna innan kokosmjölk hälls över och det får sjuda. Det krispiga kommer från paprika och sockerärtor som hälls i mot slutet. Toppa med cashewnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och sockerärterna. 
  3. Strimla rostbiffen centimetertjockt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet. Krydda med salt och peppar. Häll på kokosmjölk och låt sjuda någon minut.
  4. Tillsätt paprikan och sockerärterna i pannan och sjud ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. 
  5. Grovhacka cashewnötter och persilja. Strö hacket över pannan och servera med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna nötterna hastigt i het panna innan de hackas.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 röd paprika
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
  • ca 300 g rostbiff
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 400 ml kokosmjölk (gärna asia röd cury & pumpa)
  • 1 lime
  • 50 g cashewnötter
  • 2 msk persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4592 kJ / 1098 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer