Rostbiff

Laga rostbiff i ugn med köttermometer så får du till den sådär perfekt saftig inuti, men med en härligt välgrillad yta! Skiva köttet tunt innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
10 portioner
1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi521 KJ / 125 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein23 g
Kommentarer
Toppenrecept men jag brynde köttet innan så den fick färg.
Susanne
2025-06-10Bra grundrecept men som Fredrik m fl påpekar bör man absolut bryna köttet innan tillagning. För mer smak mortlar jag förutom svartpeppar och havssalt diverse andra kryddor som rosépeppar timjan och lite rosmain. Speciellt rosépepparn lyfter.
Paula
2025-05-06Receptet borde börja med att man bryner rostbiffen innan den ska in i ugnen.
Fredrik
2025-01-04