Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.8Världens godaste
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Mackor till middag? Javisst! Laga kalvstek i ugn, skiva den tunt och servera på rostat surdegsbröd med stuvad spetskål och rödbetor på två vis. Mack-magi när den är som bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Ingredienser

4 portioner
1 liten kalvstek (à ca 600 g)
1 tsk svartpeppar
1 tsk torkad dragon
1 tsk salt
3 msk rapsolja
4 små rödbetor (à ca 50 g)
4 inlagda rödbetor

Stuvad spetskål

1 spetskål (à ca 600 g)
4 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl hackad persilja

Till servering

4 skivor ljust surdegsbröd
ev rödbetsskott

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott, men var inte förberedd på att köttet skulle svalna helt = 60 minuter tillagningstips nja...

    Christine

Testa liknande recept

  • Vårig älggryta
    Betyg 2.7 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grytstek
    Betyg 3 av 5.228 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sjömansbiff med hetta
    Betyg 2.9 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad morotsspread med dragon
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad