Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostas med fetaost, paprika och tomat

Rostas med fetaost, paprika och tomat är ett festligt och smakrikt recept. Här fräses paprikan innan vinäger, pastasås och tomathacker blandas i. Låt den bli varm och förtrollas av den himmelska doften som sprider sig i köket. Stek köttet några minuter på varje sida innan du serverar med de fantastiska tillbehören.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Tärna den och tomaten.
  3. Fräs paprikan i en kastrull i hälften av olivoljan. Sänk värmen och häll på vinägern. Låt den koka upp och rör i pastasåsen och tomathacket. Låt såsen bli varm och smaka av med salt och peppar. 
  4. Stek rostasen i resten av olivoljan i en het panna ca 6 minuter, vänd köttet då och då under stekningen. 
  5. Smula fetaosten.
  6. Servera rostas med tomatsås, ris, fetaost och ruccola.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 1 grön paprika
  • 1 tomat
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 390 g pastasås basilika
  • salt och peppar
  • ca 300 g rostas
  • 75 g fetaost
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2000 kJ / 726 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer