Rostade sojabönor

Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rostade sojabönor

Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rostade sojabönor

Ingredienser

4 portioner
200 g sojabönor
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Följde receptet slaviskt då jag inte har så bra koll när det kommer till att ”rosta” böner ect. 200 grader måste vara helt fel, redan efter 15 minuter när jag skulle röra runt var del helt svarta.

    Johannes

  • OBS! I mitt fall så blev ugnen riktigt smutsig för att bönorna poppade som popcorn. Tänker testa att rosta dem i en gjutjärnspanna med lock nästa gång. Gott blev det iallafall!

    Fredrik

  • Supergott och enkelt att göra.Billigare än andra favoriter (jordnötter och cashewnötter) och går att krydda efter tycke och smak.

    Anita

Näringsvärde per portion

Energi365 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt2.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Rostade bönor
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tortellini med ricotta och basilika
    Betyg 3.5 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön risonisallad
    Betyg 3.7 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Green goddess-röra
    Betyg 4.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad