Rostade sojabönor

Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt2.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
4 stJag följde receptet men glömde att låta sojabönorna stå kvar i den varma ugnen efter de 40 min tillagning. Så de blev sega och inte knapriga. Kan man göra om det sista momentet när de är kalla(ställa in en plåt i 200 g och låta de torka tills ugnen kallnat) ? Kan de bli knapriga då?
Carola
Hej Carola! Det kommer bli bättre i alla fal, så testa. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Följde receptet slaviskt då jag inte har så bra koll när det kommer till att ”rosta” böner ect. 200 grader måste vara helt fel, redan efter 15 minuter när jag skulle röra runt var del helt svarta.
Johannes
OBS! I mitt fall så blev ugnen riktigt smutsig för att bönorna poppade som popcorn. Tänker testa att rosta dem i en gjutjärnspanna med lock nästa gång. Gott blev det iallafall!
Fredrik
Supergott och enkelt att göra.Billigare än andra favoriter (jordnötter och cashewnötter) och går att krydda efter tycke och smak.
Anita