Rostade rotfrukter och tomat

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostade rotfrukter och tomat

Rotselleri och morot tillagad i ugn tillsammans med körsbärstomater på burk blir en härlig grund för rätter som soppa, gryta och tomatsås. Krydda med fond, rosmarin och timjan för extra fyllig smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Rostade rotfrukter och tomat

Ingredienser

8 portioner
3 burkar körsbärstomater (à 400 g)
3 msk konc grönsaksfond
4 dl vatten
2 gula lökar
150 g rotselleri
300 g morot
1 1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 1/2 msk hackad färsk timjan
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 msk olivolja

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Otroligt gott! Slängde i lite jalapeños oxå för att få upp styrka!

    Maria

Testa liknande recept

  • Chèvre chaud på rotselleri
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakade rotfrukter
    Betyg 4.2 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad