Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostade persiljerötter

Låt det grillade nötköttet få sällskap av det här obeskrivligt goda tillbehöret. Du rostar stavar av persiljerötter med starka smaker från vitlök, olivolja och timjankvistar. Snabblagat och supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala och dela persiljerötter på längden. Blanda dem väl med olivolja i en bunke. Krossa vitlöksklyftor med bredsidan av kniven.
  3. Lägg i vitlöken och timjankvistar från kruka i bunken och blanda runt.
  4. Ta ut den varma plåten ur ugnen och häll på persiljerötterna. Sätt tillbaka plåten i ugnen och rosta tills de har fått fin färg, 15-20 minuter.
  5. Krydda med salt och peppar och servera. Passar bra till grillat nötkött.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

  • ca 400 g persiljerötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 1/2 kruka timjankvistar
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?